« Home | Quench your thirst! Bordeaux 2005? » | Obituary » | Wij stellen voor: The Wineloft » | Rise, lord organiser! » | Kruistocht » | Afspraak De Wingerd » | negen chardonnay's later » | wijnweetje » | BOB's voor bier - eindelijk! » | Le nouveau Casa Rivas est arrivé! » 

vrijdag, juni 23, 2006 

Urbi et Orbis revisited

Zoals jullie allemaal wel al weten zijn Guy en ik constant bezig met het onderhoud van de website, maar omdat geen van ons beiden full-time de boel draaiende kan houden hebben we besloten eens op een fijne zomerdag, wanneer de vogeltjes zingen hun lied, de vrœly al kletsende en giechelende liggen met een roséke in de zon en de Vlaamse klompenlopers drinken hun pint, binnen te kruipen in een lekker heet zolderhok en aldaar verscholen achter een bureau, turend naar een scherm en zweetdruppels tellend te zwoegen aan onze eigenste site (het spreekt voor zich dat wij ons verdriet zullen verdrinken met enige flessen geestrijk vocht). Zelf zijn we al op een paar problemen gestuit en hebben we al wat ideeën voor interessante uitbreidingen, maar omdat een verwittigd man er twee waard is en wij weliswaar met z'n negenen zijn, maar nog achttien kunnen worden, spreekt het voor zich dat olifanten niet in de porseleinkast gekweekt worden, vermits men ze in het Virungapark met tientallen uit de bomen kan kijken, want - zeg nu zelf - wat is er beter dan één olifant in de hand om door het ganse land te komen als de kat uit de boom gekeken is en de muizen van tafel vallen ...

Kortom: nog iemand ideeën? Laat het ons weten!


Dit zijn de onze op een rijtje:

1. Mailadres aanpassen: de vermelding e-mail in de balk rechts voldoet volgens ons niet meer. Er komt zoiets als "Voor reacties op de inhoud: Orbismail" en dan een link met mailto-commando.
2. Webspace creëren - enkel toegankelijk voor de leden - waar documenten van de proeverijen ge-upload kunnen worden en beschikbaar blijven.
3. Meer fotomateriaal (o.a. van de proeverijen).
4. Categorieën toevoegen aan de topics en ze zo classeren i.p.v. per maand (maar dat is misschien wel moeilijk uit te voeren).
5. Officieel logo voor de Orbis op de website zetten. Iemand met bijzonder tekentalent die een logo kan ontwerpen? Wij wachten op U!

Post jullie grensverleggende ideeën maar in de commentaarlijst!

Weledelbespraakte ridder uit de middeleeuwen: we zullen de zolder verruilen voor een parasol en 802.11g draadloos internet. Groeten van de Master of Technology.

Wel zie, dat vind ik nu eens een goed voorstel. Heb je ook nog schone negerinnen met wuivende palmbladeren en gigantische ijsemmers? ;-)

Ik ben het meer dan eens met de voorgestelde vernieuwingen. Toch nog één praktische suggestie en het vergt nog bijzonder weinig werk ook. Aangezien de posts een behoorlijke lengte beginnen aan te nemen (vooral die van mijn liefste voorvechter van de kleine wijnboeren, jaja), verliest de lezer van de blog nogal gemakkelijk het overzicht van de verschillende posts, zoals ik nu een beetje, na vier dagen afwezigheid in het tochtige Leiden. Dit is gemakkelijk te verhelpen door bij de instellingen iets te veranderen: niet de hele tekst van een post op de webpagina laten verschijnen, maar de eerste paragraaf of de eerste vijftiental regels. Zo blijft er meer overzicht, en de geïnteresseerde lezer klikt sowiezo toch direct door naar de rest van de post. Zo ziet u maar, enig praktisch technisch inzicht kan ook van een deerne komen ;-)

Ik heb je idee al eens uitgeprobeerd schat, maar het heeft precies niet veel effect op de blog zelf. We zullen het eens op ons gemak moeten uitvlooien vrees ik ... .
Ik heb evenwel nog een ander idee: misschien is het handig als we, op een aparte webpage, een lijst met onze tastingnotes (d.w.z. die van de proeverijen) zetten. Dan kan iedereen er terug aan, want ik merk dat ik soms zit te denken van 'hoe was die wijn nu weer', of hoe heette die wijn nu weer die toen zo goed was (en we hebben bijgod nog maar een drietal proeverijen achetr de rug ...). Of we hem openbaar maken, kunnen we dan nog wel eens bespreken.
Nog iemand ideeën? Spuien maar!

Goede comment van Cabernette. De instelling in de settings is echter voor site feed door rss readers en niet direct voor onze lay-out van toepassing. We zullen begin augustus eens bekijken wat mogelijk is.
Proeverij notes kunnen inderdaad worden gepost, zodra we een aparte ruimte hebben gecreëerd, ook iets dat in augustus te bekijken is.

Ik wil er best bij zijn, daar ergens in augustus. Al was het maar om koelte toe te wuiven met struisvogelveren en af en toe een praktische commentaar of ludiek intermezzo te brengen. Jullie hoeven met jullie tweetjes niet al het werk te doen, he.

Ok, schat. Dat geldt trouwens voor iedereen hoor ... laat maar weten, alle hulp is welkom!
Nog een idee: ik denk dat het niet slecht is van een disclaimer toe te voegen op onze site. Zo kunnen we de copyrights voor de posts op onze site (die dus niet gewoon kattebelletjes zijn) beschermen in naam van de Orbis en de postende leden. Anderzijds kunnen we daarin ook vermelden hoe aangegeven wordt wanneer een copyright beschermde tekst hier wordt overgenomen. Een eindnoot met daarin: "Think we owe you a copyright? Mail us!", is misschien ook geen slecht gedacht. Als openbaar gaan, moeten we onszelf een beetje beschermen.
Eén probleem: wie kent er iets van die regels en hoe ze verwoord moeten worden? Guy? Goele? ... .

Heel Tof! Hoe meer zielen, hoe meer ideeën. En het zal zeker geen "droge" bedoening worden, if you know what I mean!

ivm met de copyrights check ik wel eens even met onze juridische dienst. Wordt vervolgd.

Dat is een goed idee! Ik denk dat we dit best au sérieux nemen, kwestie van problemen te voorkomen.
Nog een ideetje: Onder de header INFO staat nog steeds "Officiële proeverijsite van de orde", maar dat komt niet echt overeen met de werkelijkheid (van proeverijen staat er immers niets op ...). Ik zal eens nadenken wat we er best wel zetten. Misschien kunnen we van dat korte tekstje ook een link naar de programmaverklaring (amai, klinkt dat politiek zeg) zetten. Die INFO-balk kunnen we misschien opsplitsen (of een andere header bijmaken). In het eerste gedeelte, dat dan best INFO blijft heten, komt de link naar de programmaverklaring, de proefdata en evt. een voorstelling van de Orbis. In een tweede deel kunnen we dan misschien links naar een proefdatabase en zomeer zetten.

Nog een ideetje: misschien is het best een openbaar en een verborgen gedeelte te maken. D.w.z. een gedeelte waar we de afspraken en de meer persoonlijke discussies van de leden op zetten (bv. datum afspreken voor proevrij, melding van een interessante proeverij ergens in een wijnwinkel, leuke ontdekkingen, kortingacties die interessant zijn, ... noem maar op). In het openbare gedeelte zetten we da artikelen met wijnnieuws, kritische artikelen, reisverslagen, wijnhandelreviews, (kunstige) wijnfoto's, ... .
Nog een ideetje (zie ook je mailbox mijn beste chevalier!): laten we in de rechterkolom een linkkolom 'BEVRIENDE BLOGS' creëren, dan kunnen we ons wat vereenzelvigen met de in-crowd op het blogweb. Als alles goed gaat, sturen we een mail rond naar verschillende blogs met de voorstelling van onze website, kwestie van wat bekendheid te verkrijgen ...

Nog een ideetje: zou het niet handig zijn als het op één of andere manier zichtbaar is wanneer er op een post gereplied wordt? Is er een mogelijkheid om dat ergens te visualiseren (in een aparte kolom, mt posttitels of zo)?
Meer nog, het zou ook leuk zijn als je je comment achteraf zou kunnen editen, dan kan je die vervelende spellingsfouten en zomeer er makkelijker uithalen.
Allez, laten we hopen dat iemand deze comment ziet hè ... !

Nog een ideetje: op het gedeelte voor de leden kunnen we misschien een soort kalender invoeren. Daarop kan allerhande informatie aangekondigd worden. Ik denk bijvoorbeeld aan de proeverijdata, het orbisfeest, degustatiedagen in bepaalde wijnwinkels, ... .
Dat kalendergedeelte kunnen we dan ook aanvullen met een balkje waar de afspraken voor die week of de twee volgende weken verschijnen. Kwestie van onze al reeds volgeboekte agenda's en geannoteerd geheugen een beetje te ontlasten.

Een reactie posten

Links to this post

Een link maken

Add to Technorati Favorites

Photobucket - Video and Image Hosting

Info

  • Officiële site van de Fratres Organoleptici
  • Volgende bijeenkomst: 04 januari 2008, Auprès de la manège à St.-Trond
  • Gezagvoerend chevalier: Amaronese
Info

Belgian wineblogging fellas:

E-mail


Heb je vragen of wil je ons iets laten weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!



Foodrank.eu

Powered by Blogger